Ние сме се посветили да служим на Бог и на хората като проповядваме Библията и помагаме на нуждаещите се.
БОГОСЛУЖЕНИЯ:

ЧЕТВЪРТЪК - 18:30ч. Седмично Богослужение

НЕДЕЛЯ - 10:00 ч. Сутрешно Богослужение

покажи всички
скрий

ИСТОРИЯ НА ХЦ”Благовестие”

Християнска Църква ”Благовестие” – Бургас е основана през 1990 г. Първите й членове са група християни, които имат в сърцето си копнеж за практическо поучение върху Божието слово и съвременен начин на поклонение на Бога. Преди официалната регистрация на църквата техните събирания са по домове, а след това – в клуб “Зора”.
     Демократичните промени в България отварят врати за проповядването на открито по улици и стадиони и така Господ прибавя към ХЦ”Благовестие” още десетки новоповярвали хора. През следващите години много от тях израстват като служители в различни църковни дейности и сега отдават на Бога и хората своя доброволен труд и талант.
В продължение на 13 години вярващите ползват за богослуженията си различни зали под наем. От 2003 г. църквата се премества в собствена църковна сграда – дарение от д-р Стефан Банков.
      Днес, неделните богослужения се посещават от около 500 души от всякаква възраст, професия, семейно и социално положение. Повече от 70 деца до 12 годишна възраст се обучават в Неделното училище по време на служба. През седмицата се провеждат и други разнообразни дейности и богослужения.

Виждането на ХЦ”Благовестие” е растеж в три посоки: нагоре – изграждане на просветена вяра в Бога във всеки християнин; настрани – изграждане на братски взаимоотношения с другите вярващи в църквата и навън – достигане на погиващите в света с Благата вест за спасението чрез Господ Исус Христос!

Copyright© Blagovestie.com 2001-2012 , Всички права запазени.