Ние сме се посветили да служим на Бог и на хората като проповядваме Библията и помагаме на нуждаещите се.
БОГОСЛУЖЕНИЯ:

ЧЕТВЪРТЪК - 18:30ч. Седмично Богослужение

НЕДЕЛЯ - 10:00 ч. Сутрешно Богослужение

покажи всички
скрий

Пастор Живко и Нели Тончеви

Добре дошли в уеб сайта на ХЦ"Благовестие"! Ние вярваме, че той ще Ви вдъхнови да научите нещо повече за Бога и за нас - едни щастливи хора, които гледат на бъдещето с надежда и увереност, поради вярата си в Господ Исус Христос!

Преди основаването на църква ХЦ”Благовестие”, в продължение на няколко години п-р Живко Тончев е водил младежките служби в ЕПЦ – Бургас и въпреки гонението по време на комунистическия режим, е насърчавал вярващите с проповядване и с музикалните си дарби както в Бургас, така и в други градове и села в страната.

По онова време, когато са липсвали аудиозаписи на българска християнска музика, той организира и участва в издаването на един от първите албуми със съвременни християнски песни "Всичко в името на Исуса” (1987). През тези години той се занимава усърдно и с преводи на християнски книги, аудио и видеокасети с проповеди.

Самостоятелното му служение като пастор започва през 1990 г. с основаването на ХЦ”Благовестие”. Завършил е с отличие богословие към Висш евангелски богословски институт (ВЕБИ). През 2003 г. е избран за общински съветник в Община – Бургас като представител на Българска християнска коалиция.

Пастор Живко Тончев вярва, че е призван да изгражда поколение от просветени и ентусиазирани християни, които да имат прекрасни семейства, да благоуспяват в работата си и да променят обществото с Христовата истина и светлина.

Негов най-близък помощник в тази мисия е съпругата му Нели. Тя завършва икономика и богословие, магистрира пасторско съветване. В църквата се занимава с административна дейност, превод от английски и хваление. Те са семейни от 1988 г. и имат три деца – Калина, Искрен и Верен.

Copyright© Blagovestie.com 2001-2012 , Всички права запазени.